tiistai 9. toukokuuta 2017

Tästä se alkaa

Siinä se nyt sitten on. Vuosien haave. Aina vaan jostain syystä hankintaa on siirretty ja odotettu ... niin, mitähän sitä on odotettu? Parempia aikoja, lottovoittoa kenties?


Usein olemme matkailuautosta puhuneet tyyliin " ajattele kuinka kätevää nytkin olisi jos omistaisimme matkailuauton" . Silloin tällöin kävimme autoja katselemassa ja haaveilemassa ajasta " sitten kun meilläkin on tällainen ". Omassa mielessä sitä kuitenkin ajatteli, että näkisi vaan senkin päivän ja oli jo alistunut ajatukseen, että haaveeksi se vaan jää kuitenkin. Ensimmäisen kerran kävimme koeajamassa matkailuautoa silloin , kun vanhin tyttäremme oli suunnilleen kaksi vuotias. Ja nyt hän on 25- vuotias. Niin että olikin jo aika toteuttaa tämä haave!
Ostaminen tapahtui aikalailla yllättäen ja niin sanotusti kertarysäksellä. Menimme koeajamaan tätä autoa Liedon Best Caravansille ja se olikin sitten siinä. Yhtäkkiä huomasimme olevamme allekirjoittamassa papereita myyjän kanssa. Vähän pöllämystyneinä ja itsekin yllättyneinä, mutta silti hyvillä mielin. Nyt se toteutuu, yksi pitkäaikainen haave!

Myyjänä oli Rauno Jerkku ja olikin asiantunteva ja mukava myyjä! Kiitos vaan hänelle. Me kun olemme ihan noviiseja tällä saralla, niin hän esitteli ihan kädestä pitäen kuinka mikäkin osa autossa toimii. Ehkä näytimme kuitenkin siltä, että kaikki asiat eivät menneet ns. jakeluun, koska hän sanoi, että voimme aina hänelle soittaa ja kysyä neuvoa.
Onneksi myös lähipiirissä on kokenut karavaanari ja asutovaunuilija . Kysymyksiä siis tiedossa Timolle, siskoni miehelle! J

Vanhempani olivat karavaanareita ja paljon tuli reissattua silloin kun olin lapsi. Ensin henkilöautolla ja teltalla, myöhemmin he hankkivat asuntovaunun. Meitä lapsiakin oli kolme   reissuilla mukana. Vanhempien kanssa reissattiin Lapissa , Norjassa ja Ruotsissa. Ehkä tämä autoreissaaminen on siis jollakin tapaa lapsuudesta peräisin , kun siihen on  koko ajan ollut sisäinen palo olemassa, tiedäpä tuota.

Aiemmin olemme matkailleet enimmäkseen etelän maissa, ihan ilman autoa siis. Tai no vuokra-auto on joka kerta ollut kohteessakin käytössä.  Kreikka on pitkään ollut suosikkikohteemme. Henkilöautollakin on reissattu, kuten viime kesän road trip Eurooppaan   . Sillä reissulla haikailimme monta kertaa matkailuauton perään ja se reissu saattoikin olla se viimeinen sysäys lopulta toteuttaa tämä unelma.
Henkilöautollakin reissu oli ihan mahtava, mutta koska meillä oli pieni vauva mukana ( 3 kkn ikäinen lapsenlapsi) niin olisihan matkailuautolla reissaaminen ollut huomattavasti mukavampaa ja helpompaa. Ja henkilöautolla reissatessa piti olla tietyt aikataulut, koska piti varata yöpymispaikka etukäteen ja oli myös suotavaa, että siihen yöpymispaikkaan ehti ajoissa.
Tuskin maltan odottaa reissaamista ilman tiukkoja aikatauluja!

Mainittakoon vielä meidän autoreissaamisesta sellainen , että olimme Ruotsissa ja Tanskassa silloin kun nuorimmaisemme oli 2 vuotias. Meitä oli siis kaksi aikuista ja kolme lasta. Olimme henkilöautolla ja teltalla liikkeellä.Kun saavuimme  eräälle leirintäalueelle Tanskassa , niin olisipa pitänyt ikuistaa paikalla olleiden tanskalaisten retkeilijöiden ilmeet. Saavuimme  meille osoitetulle paikalle ja aloimme kuoriutua ulos autosta. Kuoriutua on melko kuvaava sana, koska automme oli melkeinpä kattoa myöden täynnä tavaraa. Tanskalaiset tervehtivät iloisesti ja ihan selvästi katsoivat että missä se meidän asuntovaunu on. Siellä oli kaikilla tanskalaisilla asuntovaunu tai asuntoauto. Ainakin kaikilla siinä näköetäisyydellä olleilla. Kun vaunua ei tullut vaan aloimme kaivaa telttaa esiin ja lapset hyörivät ympärillä niin tanskalaisten  ilmeet olivat suoraan sanottuna tyrmistyneitä. Gale Finner oli varmaan ensimmäinen ajatus heillä J 

Tästä se lähtee. Ehkä tänä vuona harjoittelemme reissaamista kotimaassa, ensi vuonna sitten kenties jonnekin muualle. Tai onhan Suomessakin paljon nähtävää.  Pohjois-Norjakin on ollut haaveena kauan. Kuten sanoin, tuskin maltamme odottaa.
Reissussa meitä tulee olemaan vaihteleva kokoonpano, mutta ainakin me kaksi : Maritta ja Harry. Ja tilanteen mukaan matkoilla  keikkuu myös teini-ikäinen tyttäremme Roosa, opiskelija tyttäremme Ronja ja toivottavasti välillä saamme mukaamme myös vanhimman tyttäremme Camillan ja hänen perheensä ; miehen ja iki-ihanan lapsenlapsemme ♥
Niin ja blogin nimeksi valikoitui englanninkielinen nimi sen takia, kun tiedä vaikka joskus jotain raapustaisi englanniksikin. Aika näyttää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Teijo ja Mathildedal

 Ensimmäisen yöreissun matkailuautolla teimme tuttuihin maisemiin Teijolle. Meillä oli aikanaan kotileipomo kolmen vuoden aja...